panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Hur många kan HLR, hjärt- och lungräddning

Det skulle vara intressant att veta hur många av oss svenskar som kan HLR eller hjärt- och lungräddning som det heter? Förmodligen en hel del men långt från så många som man skulle önska.

Hjärt- och lungräddning HLR

Svenska Dagbladet skriver att var femte är omedveten om de kurser som finns och att våra kunskaper i just hjärt- och lungräddning är under all kritik. Det är Högskolan i Halmstad som gjort en enkät bland 3200 slumpmässigt utvalda personer om just deras kunskaper i hjärt- och lungräddning. Man kan tycka det är konstigt då utbildningar och kurser finns idag online enkelt för oss att hitta och kunna ta del av. På nätet finns det mycket information och vi vet att det kan vara svårt att se till så att man syns, men som konsument så får man gräva lite djupare för att hitta det man söker.

Då det idag drabbas så många människor av tillfälliga hjärtstopp så tycker man att det borde vara nästintill en skyldighet att man får gå en kortare kurs i HLR då det verkligen kan rädda liv. På nätet hittar vi HLR hjälpen som utbildar och har kurser i hjärt- och lungräddning. Vilka kan då gå en HLR utbildning? Vem som helst kan gå en sådan utbildning, det går som privat att anmäla sig till en kurs. Eller att man som företag anmäler ett antal eller alla på företaget att gå en utbildning. Ju fler som har kunskaper inom HLR ju mer liv kan räddas, är inte det anledning nog att gå en utbildning.