panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Hur hittar man deltagare?

När du har kommit till en punkt då du vet vilka frågor du vill att din undersökning ska inkludera, hur den ska utformas rent generellt samt vilken internetbaserad tjänst du vill använda dig av, så är det dags att få personer att faktiskt delta.

Om du redan vet vilka specifika personer du vill ha med i din undersökning så är detta inte ett problem, men om undersökningen ska vara mer generell eller behöver fler deltagare så gäller det att effektivt nå ut till din målgrupp. Lyckligtvis så är det relativt enkelt att hitta specifika människogrupper på internet tack vare att vi gärna söker oss till likasinnade för att kunna diskutera våra intressen, arbeten, problem eller liknande.

Diskussionsforum

Detta bör vara den första platsen du vänder dig till för att hitta personer som kan delta i din undersökning. Det finns tusentals diskussionsforum på internet, och de flesta vänder sig till specifika människor med specifika saker de vill diskutera, till exempel:

  • Personer som arbetar med telefonförsäljning
  • Personer som lider av tinnitus
  • Personer som spelar elgitarr
  • Personer som gillar att klä ut sig som animerade karaktärer

Det finns diskussionsforum från allt mellan himmel och jord. Är din målgrupp inte alltför smal eller obskyr så är chanserna mycket goda för att du ska hitta ett forum som passar din mall. När du väl gjort det så är det bara att skapa ett konto och därefter skapa en tråd där du meddelar att du behöver hjälp. Glöm inte att:

  1. Utförligt presentera dig med ditt riktiga namn.
  2. Specificera vem du genomför undersökningen för.
  3. Säga vad resultaten kommer användas till.
  4. Notera var undersökningens resultat kommer publiceras eller visas upp.

Det är viktigt att vara öppen med vad du vill uppnå och förmedla att uppgifterna som ges genom undersökningen kommer att hanteras på ett bra sätt – något som underlättas om du valt en välrenommerad undersökningstjänst.

Om du vill så kan du komma tillbaka till forumet med den färdiga undersökningen så att deltagarna också får ta del av resultaten.