panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Bättre arbetsmiljö med mer planering

En stor del av arbetsmiljön är hur arbetsbelastningen uppfattas. Detta är dock tyvärr inte någon enkel beräkning utan kan variera något enormt från person till person och kanske främst beroende på hur uppgifterna är upplagda. Med en väl strukturerad arbetsdag kan man hinna mer samtidigt som man stressar mindre. 

almenacka

Planera både kort och långsiktigt

Planering behöver dock göras på många olika plan. För det första så behöver du få klart dina egna planeringar och se till att det som skall planeras verkligen behöver vara där i första början. Efter det så kan det vara dags att kolla över din planering under månads eller veckobasis. Har du en almanacka där du kan skriva ner vad som skall göras och när? Om inte så bör du skaffa dig en sådan för att kunna få det första nya lagret av struktur på ditt liv.

Även från dag till dag bör arbetet vara planerat så att allt har sin plats och tid. På så sätt vet du att allt som skall göras hinns med.

Undvik onödiga möten

Möten är vida känt för att ge betydligt mindre än vad det tar. I så gott som alla fall går frågorna att ta via mail, telefon eller vid någon av era skrivbord. Om mötet mot all förmodan måste hållas så bör man se till att begränsa mötets längd.

Planera in pauser

Planera in korta pauser och promenader under din dag för att hålla kroppen och hjärnan fräsch. Ta gärna och gå ut för att få frisk luft och dagsljus, något som snabbt kan göra alla på bättre humör.

Många av tipsen i denna artikeln är hämtade från denna flyern.