panelarrow

Företag, Personal och enkät

Allt för företag och personal

Anställa ny personal

När du behöver ny personal börjar jakten på den perfekta medarbetaren. Annonsen skall ut och du får mängder med ansökningar. Det är inte vad du vill utan du väljer att ta hjälp från experter som tar första sållningen. Det ger dig sedan en mer hanterbar lista på personer att välja från. Men vem passar för just denna tjänst förblir en fråga. Då kan du gå på magkänsla eller du kan använda dig av väldokumenterade metoder som ger ett säkrare resultat.

Psykologiska profiler

Det finns flera olika psykologiska metoder för att ta fram en persons grundinställning. Du kan dessutom se vilken spridning olika egenskaper har, så du kan avgöra om de passar för tjänsten. En säljare bör inte var introvert medan en tekniker kan vara det, det kan din magkänsla ge dig. Hur stark vilja en säljare har eller hur noga teknikern är kan du inte veta om du inte tar reda på det. En psykologisk profil ger dig mer information om personen du vill anställa.

Valet är ditt

Efter den första sållningen och därefter ett psykologiskt test har du nu tre kandidater kvar. Nu är valet ditt, alla är bra och har rätt profil. Det är nu magkänslan bör komma fram genom att tala med dem och sedan välja rätt.

Lycka till.

Comments are closed.